A kalapokról

Virág-Eglesz Anna

A tervező

2018-ban indítottam útjára a kalapokat és fejdíszeket tervező vállalkozásomat. Az alapokat több évtizedes tapasztalattal rendelkező mesterektől tanultam. A szakmai fejlődés és az újdonságok tanulása azóta is motivál.

Eredetileg művészettörténészként és némettanárként végeztem az egyetemen. Az a szemléletmód, amit a képző- és iparművészet, valamint az építészet tanulmányozása közben magamba szívtam, meghatározzák az alkotótevékenységemet is. Kultúrális értékeink megőrzése, újragondolása és továbbadása munkám legfontosabb összetevői. A tanítás öröme pedig a workshopokon és az egyéni kalapoktatáson teljesedik ki számomra.

A mesterség hagyományos fogásaiból kiindulva keresem az új formákat és lehetőségeket. A különböző anyagok és technikák sokszínűségét arra használom fel, hogy egybeolvasszam a régit és az újat, a klasszikus értékeket a kortárs gondolkodással.

Szolgáltatások

Szívesen viselné ismét régi kalapját, de már kicsit kiment a formájából vagy elpiszkolódott a szalagja? Mivel a nyúlszőr kalapok nagyon tartós és strapabíró alapanyagból készülnek, lehetőség van a tisztításukra és akár az átalakításukra. A molyrágta, esetleg elszakadt kalapokkal sajnos nem lehet garantáltan csodát művelni, de egy ötletes designnal még azon is lehet segíteni! Kérje ki tanácsunkat!

Tisztítás: 6000 Ft
Kalap újravasalása: 3000 Ft
Új kalapszalag kívülre: 2500 Ft
Új szalag belülre: 2500 Ft
Régi kalapból új fazon: 15 000 Ft
Kalap bővítés vagy szűkítés (1-1 méretet lehet növelni, vagy szűkíteni): 6000 Ft
Szeretné elkészíteni saját kalapját? Kétszer három órás egyéni foglalkozás keretében: 80 000 Ft

Szolgáltatások

Fejméret

Így mérje meg a fejét:

A kalapok tisztítása, tárolása

Hogyan óvja kalapját?

A kalapokat és fejdíszeket ne tegyük ki folyamatos napfénynek vagy nedves időjárásnak. Tisztítani csak vegyileg lehet, de érdemes kefével vagy ruhaszösztelenítővel karbantartani. A laza port egy világos színű kefével söpörjük le az óramutató járásával ellentétes irányban.

Tárolja a kalapot dobozban, amikor nem használja. A kalapokat óvja a molyoktól levendulás párnával, vagy háztartási boltban kapható szerekkel.

Megjelenések, rendezvények

Hagyományok Háza - kis feketeGlamour